Fotball og Excel, begge er høyt oppe på listen over hva som er moro for undertegnede. Så her er en tippekonkurranse EM 2021 Excel, som du kan bruke.


La Excel gjøre jobben.

Skal vi bruke Excel, så bør vi la Excel gjøre sin del av jobben, enten det er en salgsrapport, tall til styremøtet eller når det «bare» er en tippekonkurranse for Euro 2020, som det kalles. Siden det skulle vært spilt i 2020. Mesteparten i dette regnearket er automatisk, og slik virker det.


Gruppespill i EM (Euro 2020).

Gruppespill EM 2021 Excel
Gruppespill EM 2021

I dette arket fører du inn resultatet etter hvert som kampene spilles. Mål, poeng og tabell oppdateres automatisk. Tabellen bruker klassisk sortering. Først flest poeng, deretter målforskjell. Skulle flere lag ende likt, kan du overstyre tabellen i kolonne M:O. Men kolonne L, må stå. Den brukes senere i regnearket.


Sluttspill i EM.

Sluttspill EM 2021 Excel
Sluttspill EM 2021

Dette oppdateres også automatisk, det eneste som skal endres er målene per kamp. Kan overstyres om det skjer ting som ikke er «normalt». Ved straffekonk, før resultatet fra straffekonken, så går riktig lag videre.


Tippekonkurranse EM 2021 Excel.

Tippekonkurranse EM 2021 Excel
Tippekonkurranse EM 2021 Excel

Her er selve tippekonkurransen. Resultatene kommer fra arkene Gruppespill og Sluttspill. Sett inn riktig navn, og tipp resultatet.

Det gis poeng for:

  • Riktig HUB
  • Riktig resultat (Mål til hjemme- og bortelag)
  • Riktig lag i semifinale
  • Riktig Vinner.

Hvor mange poeng hver av disse er verdt, det kan du styre selv.

Om noen ikke tipper alle kampene, regnes disse kampene som uavgjort.

Når EM starter, og du ikke vil det skal endres på tips underveis, så kan du låse regnearket med passord. Høyreklikk på regnearket og velg beskytt.


Legge til nye deltagere.

Nye deltagere tippekonkurranse
Nye deltagere tippekonkurranse

Marker område fra forrige spillerkolonne. Det er =O2:P16, første gangen. kopier (Ctrl C) og lim inn ved siden av, (CTRL V). Formater cellene med ønsket fyll og tekstfarge.


Heder og ære til vinneren.

Resultatliste tippekonkurranse
Resultatliste tippekonkurranse

Intern tabell summerer tallene for hver deltager, og lager en tabell. Det er Excel jeg er god på, ikke design, så du kan endre form, og farge på sirklene.


Last ned Excel ark for EM 2021.

Tippekonkurranse EM 2021 Excel malen er gratis, last ned og bruk den.

Lykke til.

Får du ikke lastet ned med Chrome, forsøk en annen nettleser, f.eks. Edge.


Mine tjenester.

Geir Hogstad

Excel, fotball. Den kombinasjonen var for god til at jeg kunne la sjansen gå fra meg. Fotball er moro, og løse utfordringer i Excel er moro.

Hvor mye kunne automatiseres med formler og funksjoner. Sortere tabeller, finne ut hvilke lag som går videre. Og nøtten her, hvilken vinner skulle nummer 3 i gruppene spille mot. Det løste seg, det også. Og formlene ligger der, så du kan se. Kanskje oppdage nye muligheter.

Det er det jeg gjør for kunder. Lærer bort og løser Excel problemer. Automatiserer og forenkler. Tid og mulighet til å diskutere turneringen. Som på jobb. Bedre Excel rapporter gir mer tid til å diskutere og analysere.

Har du regneark du bruker for mye tid på? Kontakt meg på geir@procloud365.no

Jeg har laget noen standard løsninger som utnytter moderne Excel. Les mer her,

I tillegg er jeg kursinstruktør i Excel.


Tips: Last regnearket opp på Teams.

Regneark på Teams
Regneark på Teams

Laster du regnearket opp på Teams, øker både bruken og engasjementet på Teams. Kunnskapen om å jobbe sammen, Fordelene med et regneark der flere jobber sammen. Skap dialog i kanalen, i stedet for e-post.

Lær mer om hvordan du deler rgenark på Teams.