Teams dokumenter lokalt bruker vi når ønsker å ha tilgang til dokumentene våre uten å være på nett, eller for å ha tilgang fra filutforskeren. Ved tilgang til Teams dokumenter fra filutforskeren kan vi fortsette å jobbe som før, og i tillegg utnytte fordelene med Teams

Vise dokumenter i Teams.

Teams dokumenter
Filbehandling i Teams

Dokumenter i Teams kan du velge å vise fra menyen for Filer, eller gå til den kanalen i det teamet der dokumentene ligger. Du kan jobbe med dokumentene fra Teams. Så lenge du er koblet til nett. I fanen for filer har du et valg som heter synkroniser. Synkronisering bruker OneDrive appen for å gi deg tilgang til dokumenter fra filutforsker, i tillegg til Teams


Onedrive app, viser dokumenter lokalt.

Dokumenter med oneDrive sync app
Dokumenter tilgjengelig med OneDrive sync app

OneDrive er 2 ting. Det er ditt dokumentområde i skyen, og det er en app som gir deg tilgang til dokumenter lokalt. Du velger selv hvilke mapper, kanaler i Teams du ønsker tilgang til lokalt. Når du velger Synkroniser dukker kanalen, med mapper opp i den lokale filutforskeren din. Mapper og dokumenter har et symbol, som viser hvordan filene i Teams er tilgjengelig.

  • Sky: Dokumenter merket med en sky er kun tilgjengelig når du er på nett.
  • Hvit, med grønn hake: Dokumenter er lagret på din PC, og i sky. Fordi du har åpnet det nylig.
  • Grønn, med hvit hake: Dokumentet er lagret på din PC, og i sky fordi du har valgt at du alltid skal ha tilgang til dokumenter på Teams, også når du ikke er på nett.

Filer på Teams.

Jobber du med filer på Teams fra filutforskeren kan du gjøre det som du bruker å gjøre i filutforskeren. Det gjør at du kan jobbe omtrent som før når du bruker Teams. Onedrive sync appen oppdaterer Teams-kanalen. Så alt du gjør med dokumenter lokalt, vil gjenspeiles på Teams. Du kan blant annet:

  • Laste opp filer til Teams
  • Slette filer fra Teams
  • Flytte dokumenter til andre mapper på Teams
  • Åpne filer i skrivebordsprogrammet.

Lær mer om filbehandling på Teams

Dokumenter er noe av det vi deler mest med andre. Og kanskje den største gevinsten ved å bruke Teams. Føler du at dere kan utnytte muligheten i Teams bedre, delta på et introduksjonskurs. Les mer her.