Det er lett å komme i gang med Teams. Nesten for lett. Lett å sende meldinger, lett å lese. Men huske meldinger i Teams, ting vi skal gjøre. Hvordan gjør vi det?


Bedriftskultur og arbeidskultur

Meldinger i Teams er ofte det første folk leser. De leser Teams-meldinger før de leser e-post, og før det tar fatt på egne oppgaver. Men hvordan er kulturen i bedriften? Hvor lenge er det aksept for, eller kultur for å vente på svar? Er det kultur for å gjøre hverandre gode, hjelpe og drive ting fremover? Hvordan er hver enkelts arbeidskultur. Med hensyn til hva som prioriteres? Forskjellig antagelig, og det må det nesten være. Bare vi har en kultur i bedriften der vi bruker løsninger som Teams for å jobbe sammen. Unngår frustrasjon og misforståelser. Samsvarer forventningene med handlingene?

  • Skal man agere ulikt når det benytter @navn for å adressere en person i meldingen?
  • Er man med i et Team for å bli informert eller delta?
  • Hvilke forventninger har kollegene i teamet?
  • Når bør man besvare en chat?
  • Er riktige personer med i teamet, eller chatten?

Glemme meldinger

Vi glemmer, også meldinger i Teams når det blir mange av dem. Meldinger som ofte er ting vi skal gjøre. Oppgavene våre, eller meldinger som skal hjelpe kollegene å gjøre sine oppgaver. Så, hvordan kan vi bruke Teams til å huske meldinger for oss? Så vi slipper ubehagelige påminnelser.


Svar på meldingen med en gang.

En gyllen regel er å svare med en gang, om ting tar mindre enn 2 minutter å gjøre.


Lagre meldingen i Teams

Lagre meldingen i Teams
Lagre meldingen i Teams

Teams har ikke noen funksjon for å markere en melding som oppgave, som noe du skal gjøre. Men du kan lagre meldingen. Lagre, så du får hjelp til å huske meldinger i Teams. En liste over ting du skal huske, og gjøre.

Du kan lagre meldinger i Teams på mobil, sjekk oppskriften fra Microsoft her.

Trykk på bildet ditt i Teams og sjekk lagrede meldinger. Og svar. Er det noe du bør huske videre, gjøre noe med, så bør du vurdere å legge den i Planner, eller gjøremålsappen To-Do


Filtrer aktivitetsfeeden din

Aktivitetsfeeden er oversikten over hva son skjer rundt deg på Teams. Du kan filtrere aktiviteter. Blant annet kan du se når noen har nevnt deg. Da er vi tilbake til kultur. Forventes det svar når noen skriver en melding, eller forventes det svar når noen er adressert spesifikt med @navn?


Skap en god samarbeidskultur på Teams.

Avtal en workshop der arbeidskultur og samarbeidskultur kommer i fokus. Hvilke forventninger skal vi ha til hverandre for å nå målene våre. Og hvordan bruker du verktøyene alle har, i Teams og Office 365 for å nå dem. Kontakt meg for mer mer informasjon og komme i gang.