Bedre rapporter i Excel

Excel er det mest vanlige verktøyet for å analysere og beslutninger. Det er min påstand at du kan lage bedre rapporter i Excel. Raskt og presist. Så du får mer tid til analyser og kan ta bedre beslutninger.


Rapporter i Excel.

Å lage rapporter i Excel handler om å finne og identifisere data fra datalister, og gjøre det om til informasjon. Det er informasjon som er nyttig. Ofte ser vi ikke informasjonen på grunn av mye data. Og vi bruker for mye tid på finne det vi skal ha. Tid du kunne brukt bedre.


Pivot tabeller i Excel.

Inntil 2020 var pivot tabeller det beste rapporteringsverktøyet i Excel. Og det er fortatt et veldig mye bedre alternativ enn å filtrer i lister og tabeller. Klippe og lime for hver gang du skal i et møte eller presentere tall for kunder.


Dynamiske matriser i Excel.

Dynamiske matriser i Excel endrer alt på hvordan du jobber. Med formler skaper du dine egne rapporter i Excel. Når Excel gjør jobben for deg. Velg dine betingelser og finn riktig informasjon.


Gjør rapporten din bedre, og mer fleksibel.

Svært ofte så søker vi den samme informasjonen. De samme punktene og KPI-ene er viktig fra salgsmøte til salgsmøte, på styremøte og for kunder. Det er datalisten som endre seg. Og dynamiske matriser fanger opp de endringene, automatisk.

Flinke folk sitter med klipp og lim, fra en filtrert tabell eller liste. Og limer data inn i et nytt regneark. Timevis går med til å forberede rapporten. Den tiden, den kunne du brukt bedre. Sammen med sjefen, kolleger og kunder for å analysere og ta gode beslutninger.

Kort fortalt, du er mer opptatt av hva tallene forteller, enn hvordan du finne dem. (Det siste er Excel sin jobb)


Vil du ha en bedre rapport?

Men du ikke har tid til kurs, og foretrekker skreddersøm på dine rapporten i Excel. En rapport der du skal finne de samme KPI-ene, når datalisten endrer seg. En rapport til styremøte, salgsrapport, rapport til kundemøte.

Da har jeg et tilbud til deg. Send meg rapporten din, så lager jeg en ny og bedre. Så du får mer tid til å gjøre det du er god på.


Nest steg.

Kjenner du deg igjen? Skulle du gjerne brukt mer tid med kunder, kolleger og ledelsen for å ta beslutninger. Funnet informasjonen du trenger raskere og mer presist.

«no cure no pay»

Jeg er så sikker på at du vil få en bedre opplevelse at jeg tilbyr deg «no cure» no pay. Og jeg lover deg fast pris.

Slik fungerer det:

  • Du sender meg en rapport og beskriver hvilke 5 KPI-er du vil ha identifisert i rapporten
  • Jeg bekrefter mottaket. Har jeg spørsmål og noe er uklar tar jeg kontakt. Om ikke får du estimert tidspunkt på når det er ferdig.
  • Fast pris: 5 900,- kroner
  • Inkluderer en times gjennomgang på Teams

Om Hogstad rådgivning.

Min jobb er å hjelpe deg å gjøre din bedre. Jeg har ingen mater eller bachelor, men jeg er rå i Excel. oppdatert på de siste mulighetene. De som gjør at du kan få bedre verktøy i Excel.

Noe av det jeg har gjort som konsulent

  • Jeg har laget verktøy for NFFA, slik at de som jobber med farlig avfall lettere kunne identifisere det, og ta riktig avgjørelser. Det er mye der ute du ikke vil ha i maten
  • Jeg har laget rapport for et privat sykehus, så de fikk riktig tall til styremøter, den daglige driften og anbud.
  • Jeg har forbedre bemanningsplanlegger til elektrofirma som organiserer arbeidet til 1200 mennesker.