Excel kurs: For deg som jobber med lister.

Avansert filtrering i Excel gjort enkelt. Bli flinkere i Excel og la Excel gjøre jobben for deg, kunne det vært noe? Nå har du sjansen til å lære hvordan du sorterer lister og filtrerer flere kolonner i Excel. Få informasjonen du trenger hurtigere enn noen gang. Med bedre presisjon.


Sommerkampanje: Bestill i Juli, få 1 time gratis Excel hjelp inkludertJobb raskere og mer presist med dynamiske funksjoner

Excel filtrering av store datalister, gjort enkelt.

Hvorfor er det nyttig? Fordi data i datalister er bare det, data. Inntil vi ber om det som er informasjon. Og den raskeste måten å velge data fra en dataliste er Excel funksjonen filtrer. Filtrering med filtrer funksjonen gir deg mer kontroll over listen, spesielt hvis listen inneholder et stort antall poster. Hva om du plutselig har behov for å vite hvor mye en selger har solgt. Hvor mye du har solgt for av et produkt. I en gitt periode. Da er fornuftig å filtrere listen slik at den bare viser det du skal ha.


Hvorfor er dette Excel-kurset nyttig?

Alle verktøy endre seg, også Excel. Det gir oss nye muligheter, noen vi har savnet, og noen vi ikke viste vi trengte. Når jeg holder kurs, eller hjelper andre med Excel-problemer har jeg enda ikke møtt noen som ikke har blitt begeistret over å oppdage en eller flere av diss funksjonene.

Excel funksjonen Filtrer

Excel funksjonen filtrer er en av mine favoritt funksjoner i Excel. Filtrer ut den informasjonen du trenger fra datalistene når du trenger det. Med ett eller flere kriterier. Filtrer flere kolonner i Excel. Kombiner den med andre funksjoner så vet du summer og antall i lister stemmer. Hver gang.

Excel funksjonene sorter og Sorter etter.

Sorter datalistene raskt og enkelt. Sortere tall etter størrelse, kolonner alfabetisk. Sortere på dato og lage en sortert Rullegardinliste. Kombinere med Filtrer og Unik for å gjøre listene dine enklere å lese.

Excel funksjonen Unik

Hvorfor er den bra å kunne: Å finne Unike verdier i liste hjelper oss å rydde. Å finne verdier, som ikke er unike, men som burde vært det. Unike dynamiske lister gir oss alltid riktige data når vi skal summere per produkt, måned, selger…. Og den bruker du når du skal ha en Rullegardinmeny, der ingen ting blir glemt.

Dynamiske lister er effektivt.

Kombinere de funksjonene med klassiske Excel funksjoner. Og se hvordan bruken av # i Excel vil endre hvordan du jobber i Excel, for alltid. Lær hvordan du lager sortert rullegardinliste, basert på innholdet i datalisten din.


Bonus: Finne verdi i en celle

Det er ikke alltid vi skal filtrere en eller flere kolonner. Noen gang skal vi bare hente verdi fra en celle i Excel. Ikke med Finn.Rad, ikke med Indeks og Sammenligne. Men enkelt med Excel-funksjonen Xoppslag.

Spørsmål og svar

 • Hvem passer Excel kurset for?
 • Svar: Kurset passer for deg som jobber med lister og tabeller. Som vil finne svar raskt og enkelt.
 • Hvorfor er det nyttig?
 • Svar: Du sparer tid og reduserer feil. Oppdater et regneark, en liste, og la Excel gjøre jobben i de andre.
 • Må jeg være flink i Excel?
 • Svar: Du bør ha noe kjennskap til Excel, bruke det jevnlig.
 • Er materiell inkludert?
 • Svar: Ja, du mottar regneark med øvelsene før kurset. Det er et praktisk kurs, inkludert å prøve selv.
 • Må jeg ha Teams for å delta?
 • Svar: Nei, du kan delta på kurset med nettleser.

Informasjon om Excel kurset.

 • Varighet: 2 timer
 • Sted: Nettkurs på Teams
 • Pris: 1 890,- kroner
 • Inkluderer kursmateriell med eksempler og deltagerbevis.

Om instruktøren

Instruktøren for dette Excel-kurset er Geir Hogstad. En erfaren kursinstruktør som har holdt Excel-kurs for flere hundre deltagere. Og bidratt med løsninger i Excel til norske bedrifter og organisasjoner. Siste prosjekt var veileder for farlig avfall til NFFA.

For spørsmål eller mer informasjon, kontakt meg på Epost/Teams. geir@procloud365.no


Sjekk gjerne disse gratis Excel-tipsene.

Ja takk, jeg vil jobbe raskere og mer presist i Excel.