Å lage diagram og grafer i Excel har et formål. Det er å forsterke budskapet, og identifisere fokusområder, eller sammenligne trender. Her er det 6 diagram som gjør det. Samtidig som du skaper engasjement og imponerer ditt publikum. Imponer med grafiske fremstillinger i Excel som er mer elegante enn de du vanligvis bruker.


Oppdag flere muligheter.

I dette nettkurset for å lage diagram, grafer og visualiseringer i Excel går vi i dybden:

  • 14 videoer
  • Mer enn 20 diagram og visualiseringer
  • 1,5 time med video totalt.

Noe av det du vil lære:

Gantt diagram i Excel.

Prosjektplan med gantt i Excel.
Prosjektplan med gantt i Excel.

Sett viktige data i fokus.

Sett det som er viktig i fokus
Sett det som er viktig i fokus

Diagram for spørreskjema.

Diagram for spørreundersøkelser.
Diagram for spørreundersøkelser.

Hvordan lage diagram i Excel.

Jeg får ofte spørsmål om hvordan man skal lage diagram i Excel. Men det du egentlig skal spørre deg selv om er hvorfor. Hvorfor skal du lage et diagram? Diagrammet ditt bør være tilpasset din historie, hva du skal fortelle. Og målgruppen.

Det handler denne videoen om, Hva egner seg best når du skal sammenligne størrelser, og hva er best når du skal vise en trend over tid.

  • når skal du lage linjediagram
  • når skal du lage liggende stolpediagram
  • skal du egentlig bruke kakediagram?

Til slutt skal du får se hvordan du endrer design og farger i diagrammet ditt, uten å kunne noe om design.

Hvordan lage diagram i Excel – Og hvorfor.

Lag et søylediagram i Excel

Lag et søylediagram eller stolpediagram som mange kaller det , med ønsket produkt, selger eller det du ønsker i fokus. Å fremheve det som er viktig er enkelt. Bare lag et stablet stolpediagram, der den viktigste stolpen i diagrammet er fremhevet.

Excel stablet søylediagram med fokus

Lag et smultringdiagram i Excel

Et smultringdiagram eller hjuldiagram som det heter i Excel er en god måte å få status på. Og med litt forberedelse får du et riktig elegant hjuldiagram

Hjuldiagram i Excel

Lag et stolpediagram med glasseffekt.

Dette er et diagram med effekter som imponerer publikumet ditt. Med en gjennomsiktig søyle får du et elegant diagram. Et søylediagram der stolpen i diagrammet får en gjennomsiktig glasseffekt er et diagram som gjør seg i møter.

Søylediagram med glasseffekt i Excel.

Lag et trafikklys i Excel

Et trafikklys er teknisk sett ikke et Excel diagram. Men det er en ganske fiffig måte å vise status på. Det tar litt tid, men så blir det stilig og skaper engasjement i møtet ditt.

Lag et trafikklys i Excel

Lag et gantt diagram i Excel

Et Gantt diagram i Excel er et liggende søylediagram som illustrerer prosjektets tidsplan. Gantt-skjemaet illustrerer datoer for start- og sluttidspunkt for oppgavene. Slik gjør du det:

Lag et gantt-skjema i Excel

Diagram i Excel med flere serier.

Når du skal lage Excel diagram med flere serier lønner det seg å kombinere flere diagram. Så forskjellen synes i grafene. Her skal vi kombinere 2 akser, et stolpediagram, og et linjediagram. Bruke og legge til en sekundærakse i Excel.

Excel diagram med 2 akser

Bonustips: Dataetiketter i Excel

Legg på dynamiske dataetiketter når du lager diagram i Excel, så forsterker du budskapet ditt. Se 3 måter å gjøre det på:

Dataetiketter i Excel

Flere gratis tips: 7 tips som du bør kunne i Excel.