Hente data til et regneark i Excel fra Excel og andre kilder.

22. februar 2018

Hente data til et regneark i Excel fra Excel og andre kilder.

Hent data til et regneark i Excel med noen få tastetrykk. Hent Data er fleksibel. Bruker du Hent Data lærer Excel og du slipper å bruke tid på klipp og lim, og gjenta deg selv. Slik kan du hente data fra Web.

Veldig mange bruker «klipp og lim» når de skal samle flere regneark i et. Bli kjent med Hent Data, som du finner under Data på Excel-båndet, og spar mye tid.

Kilder Excel kan hente data fra er:

  • Internett
  • Flere regneark
  • En database
  • Fra andre tjenester om SharePoint, Salesforce, Facebook

 

Sponsor:
Alt for mange bruker klipp og lim når de skal hente data fra flere regneark. Det smarte med å bruke «Hent Data» for å samle flere regneark i et, er at du kan lære den opp. Instruere Excel når du skal summere fra Flere ark i Excel, eller slå sammen Excel arbeidsbøker.

I dette eksempelet skal vi se på hvordan du kan be Excel hente data fra en annen fil. En annen fil må ikke være et regneark. Vi skal hente data fra Internett, nærmere bestemt Oslo børs. Det kan du bruke for å følge din aksjeportefølje, eller om du skal delta i aksje-NM.

Mer informasjon om aksje-NM kan du finne her.

Hent data til et regneark i Excel

Eksempel med aksjekurser

excel hent data

Du kan hente data og samle data et regneark fra flere kilder. Kilder for å hente data inn i Excel kan være andre regneark, filmapper, SharePoint mapper og databaser. Alt starter med å velge Data -> Hent Data på båndet.

Velg Data på Excel-båndet. Velg Fra Internett, lim inn lenken fra den Indeksen du ønsker på Oslo børs.

Før du velger Sett inn, så kan du velge redigere. Som jeg gjorde her, for å fjerne noen kolonner jeg ikke ønsket å ta med inn i Excel.

Excel husker alle disse trinnene, der du rydder. Så neste gang du skal hente data til et regneark kan du oppdatere med et tastetrykk.

Excel oppdater regneark

med et tastetrykk

excel oppdater regneark

Uansett kilde når du skal hente data og samle det i et regneark er livet en lek etterpå. Steg 1, som over, velg kilde. Det kan være kilder. Du må bare definere kilden, og lenkene. Rydde, om du trenger det. Så har du en knapp for de fremtidige oppdateringene.

Nå kan du legge på grafer, og farge celler. Her skal vi oppdatere de aksjene vi har valgt i aksje-NM

hente data fra annet regneark

Kopier inn kolonnene for selskapets ticker og navn på de aksjene du har investert i, på riktig eller i aksje-NM. Selskapets ticker er unik, så den kan vi bruke sammen med Finn.Rad

=FINN.RAD(A2;t_hindeks[[#Alle];[Ticker]:[Kjøper]];5;USANN)

Jeg skal finne verdien i A2 (ticker) og den er i tabellen jeg har gitt navnet t_indeks. Søk i kolonnene som heter Ticker til kjøper. Hent det som står i Kjøper (altså kolonne 5)

Så har du oppdatert det Excel-arket, basert på verdien i ett annet ark.

Slå sammen flere regneark til ett.

Har du flere regneark som du ønsker å slå sammen til ett regneark. Som for eksempel å samle budsjettene fra flere måneder i ett for året har jeg skrevet om det i en egen artikkel: Les mer om å slå sammen flere regneark her.

Aksje-NM på jobb

morsommere med Teams.

aksje nm teams

Microsoft Teams er den chat-baserte måten å kommunisere på som engasjerer. Og i bakkant har du SharePoint Online som din filserver.

Hold engasjementet oppe, og dialogen i gang. Bruk meme, gif, og chat.

Samler du regnearkene for aksje-NM, eller andre type regneark som ulike budsjett på SharePoint kan du samle flere regneark i et med å bruke Fil, og SharePoint Folder som kilde.

Med et tastetrykk kan du nå regnearket som inneholder oppsummeringen fra de andre. Ps. du må ikke bruke Teams. Det går også om du lagrer regnearket på SharePoint for å dele.

Lær mer om Excel, Teams og samarbeid

Kontakt oss for en samtale i dag.

By ghog Excel Jobb Smartere Teams Share:
Min jobb er å gjøre din enklere.

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

Kontakt meg på:

Utvid kunnskapen din
Lik ProCloud på Facebook