Microsoft Forms | 4 tips, inkludert gratis spørreundersøkelse på nett

4. februar 2018

Microsoft Forms | 4 tips, inkludert gratis spørreundersøkelse på nett

Microsoft Forms, bruk det til undersøkelser på nett, spørrekonkurranser og avstemninger. Men, du kan også bruke Microsoft Forms til andre ting. Se disse tipsene, og bli inspirert.

Når jeg først så Microsoft Forms dukke opp i menyen på Office 365 så tenkte jeg «jaja, kjekt. En bedre måte for å lage en spørreundersøkelse enn Excel». Så begynte jeg å bruk det, se hva andre gjorde. Og du kan gjøre mye med Forms. Bruke Forms alene eller sammen med de andre løsningene på Office 365.

Det ble spurt om hvordan vi kunne lage spørreundersøkelser i Excel på et kurs jeg holdt. Jeg viste hvordan de kunne lage Medarbeiderundersøkelse med Forms. Da ble det litt stille, siden de hadde brukt noen 10 000,- på det. Vi laget den undersøkelsen på noen minutter med Office 365.

Her er noen andre eksempler. Hva ønsker du å få laget?

Microsoft Forms spørreundersøkelse

På nett og internt.

Å lage en spørreundersøkelse er det første man tenker på når du ser Forms på Office 365 portalen. Du kan lage spørreundersøkelser for nett. Dele dem med dine kolleger, eller kunder.

Det hadde vært fint med en dele-knapp for sosiale medier. Jeg delte en undersøkelser om hva de som følger meg på Facebook ønsket å lære. Og det fungerte utmerket. Den undersøkelsen kan du lese mer om her.

Lag en undersøkelse

For å samle informasjon med Forms

Microsoft forms HMS avvik

Hva med å bruke Microsoft Forms for å samle informasjon fra dine kolleger? HMS-hendelser, eller Helpdesk henvendelser for eksempel.

Riktig elegant blir det når du syr det sammen med de andre funksjonene på Office 365. I tillegg til å oppdatere svarene fra undersøkelsen i Excel, som er standard, kan du oppdatere en liste på SharePoint. Motta et varsel på epost. Poste noe på Teams.

Oppdater lister med

Microsoft Forms

Hver gang jeg underviser, og holder Excel-kurs kommer det opp spørsmål om lister. Og lister i Excel kan du oppdatere med Forms.

Oppdatere budsjettet. Forespørsel om ny PC eller Mobil. Nye ansatte. Og hele tiden med varsel til riktig person om at det er nye elementer i undersøkelsen, eller listeoppdateringen.

Quiz eller tester

Med Microsoft Forms.

Microsoft forms quiz

Å lage en quiz eller test er det andre valget du får når du skal opprette en ny undersøkelse på Microsoft Forms. Den store forskjellen på Quiz og undersøkelse, er at Quiz/test har en fasit.

Hvert spørsmål har et riktig svar. Teste på interne for å sjekke ulike fag kan gjøres, eller dele eksternt når du skal ha et arrangement med kunder.

Del undersøkelsen og la de svare på mobil.

Lær mer om Office 365

Får vi foreslå 30 minutter gratis webinar