Gratis CV-mal i Word | 5 tips for å skape en unik og god CV

27. april 2018

Gratis CV-mal i Word | 5 tips for å skape en unik og god CV

Skriver du CV-en din i Word kan du skape en god og profesjonell CV. Start med en CV-mal i Word og sett ditt personlige preg på CV-en din. Her er 5 tips for hvordan du får en god og unik CV i Word.

Tekstbehandlingsprogrammet Word er som skapt for å lage CV. I nye versjoner av Word og Office  pakken er det mange elegante maler du kan benytte. Inkludert flere gratis maler for CV.


5 tips for en bedre CV.

Finn en gratis CV mal

Som du liker.

cv mal word

Start Word og velg Ny. I feltet for «Søk etter maler på nettet» skriver du: CV

Nå kan du velge mellom mer enn 30 ulike gratis CV-er og følgebrev. Følgebrev det er vi normalt bruker ordet søknad om. I tillegg til gratis CV-maler får du gratis maler for søknad i Word.

Klikk på en CV-mal for å se forhåndsvisning, når du finner en du liker, klikker du på «Opprett».

Bruk overskriftsvarianter

Så er det enklere å endre design.

word mal overskrifter

Mange bruker de ulike skrifttypene i Word for å fremheve overskrifter. Endrer fonter og farger fra Skrift-menyene i Word. Det bør du ikke gjøre.

Bruk alltid ulike typer overskrift for å fremheve nye avsnitt i Word. Også når du skriver en CV. CV-en din ser bedre ut og det er enklere å endre designet. Se neste punkt.

Tips: med venstre mustast, dobbeltklikk for å merke ett ord. Tripple-klikk for å merke setning/avsnitt.

Nå velger du hvilken overksriftstype det skal være.

Endre design og farger på CV-en

Til det du liker, som passer deg.

tilpass CV design

De fleste av oss, inkludert undertegnede er ikke spesielt gode på design, så da er det fint å bruke noe andre har gjort.

Og nå får du igjen for å bruke ulike skrifttyper, overskrifter. Velger du en ny mal, endres fargepaletten i Word på hele dokumentet. Alle overskrifter blir like. Du slipper å marker overskriften for Erfaring, Utdannelse, og velge ny farge, skrifttype manuelt. Det blir gjort automatisk.

Velg Utforming på båndet/menyen i Word og Temaer.

Illustrasjonen over viser samme CV, med 3 ulike tema.

Sett inn bildet i CV-en

Og plasser det på riktig sted

cv med bildet

Det har blitt ganske vanlig å ha med bilde i CV-en. Når du bruker Word så finner du valget for å sette inn bildet under «Sett inn» på båndet.

For å justere størrelse på bildet i CV-en klikker du på bildet. Og deretter på en av sirklene i hjørnet og drar til du får riktig størrelse.

PS. Om du ser på båndet nå, er «Bildeverktøy Formater» uthevet. Der er det ett eget valg for å justere størrelsen.

Å plassere bildet riktig, slik at teksten passer til bildet. Eller omvendt kan være en utfordring. Det er enklere om du trykker på den lille firkanten ved siden av bildet og velger Firkantet teksbryting

Lagre CV-en som PDF

Fra Word-dokumentet ditt.

cv mal pdf

Ofte er det bedre å sende ut CV i PDF-format enn å sende hele Word-dokumentet. Word-dokumenter kan lagres som PDF, inkludert CV-er.

Velg «Fil» og deretter «Lagre som». Har du allerede lagret CV-en din som et Word-dokument beholder du navnet, men velger PDF som format.

Er det ett nytt dokument, velger du et passende navn på CV-en din, og lagrer som PDF.

Jeg håper du finner en CV-mal du liker. Lykke til med din jobbsøknad.

By ghog Hjem og Forbruker Word Share: